vineri, 28 iunie 2013

Filmul deceniului 2 al secolului 21

Întrebarea de la care pornesc:Câte filme bune am văzut în ultima vreme?
Mă cam bâlbâi(chiar şi în scris) când vine vorba de acest subiect. Nu mă pot numi o persoană atât de pretenţioasă pentru că şi eu, la fel ca toţi ceilalţi, studiez imaginea de ansamblu. Sunt subiectiv, dar încerc totuşi să-mi dau seama când un film e bun şi când nu e.
Sunt cam revoltat pe producători în ultima vreme pentru că majoritatea folosesc deviza: Nu putem face un film bun? Să-l facem 3D.
Nu sunt fan al filmelor tridimensionale, mă enervează ochelarii şi când văd că am plătit în plus doar ca să văd subtitrarea mai aproape de mine, strâng puţin biletul în pumn, dar mă resemnez cu gândul că nu am ales un film prost sau cel puţin pot să sper. Un exemplu actual e Jurassic Park, un film bun de văzut la vremea lui(părerea mea, când eşti înca sub vârsta de 14 ani, ca să nu judeci prea tare anumite absurdităţi legate de ştiinţă), dar, pentru că mulţi au nevoie disperată de ceva bani în plus, de ce să nu-l promovez făcându-l 3D.
 Filmele tridimensionale adesea vând pentru că mulţi au impresia că "o să te afli chiar în mijlocul acţiunii", dar când ajungi si vezi că ecranul e tot acolo, persoanele nu ies din cadru, rămâi "puţin dezamăgit".
Sfatul meu? Ar fi cazul să mai încercăm şi nişte cărţi, le putem obţine gratis de la bibliotecă(bine, şi filmele le luăm gratis, nu legal, dar gratis) şi putem interpreta totul cum vrei noi. Asta am apreciat mereu la cărţi, că te lasă să ai propria viziune, să ai şi propria contribuţie asupra detaliilor. Totuşi, dacă eşti împotriva cărţilor, îţi sugerez să vizitezi IMDB, acolo există câteva recenzii chiar bune(de preferat cele în engleză) şi în general notele reflectă calitatea filmului.
Cu toate astea, sunt unele zile în care vrem să ne relaxăm cu filme de duzină. Tot ce trebuie să facem e să deschidem televizorul, o să găseşti câte vrei.
O concluzie a tot ce am scris poate fi aceea că, filmul deceniului 2 al secolului 21 e filmul 3D, poate de acţiune, cu nişte actori foarte cunoscuţi şi cu fetiţe disperate ce ies din cinema şi se duc să posteze pe facebook câteva citate "deep".
O să caut un film bun zilele acestea să mă conving că încă mai există aşa ceva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu